Είναι επίσημο: Το Matrix 4 έρχεται στην μεγάλη οθόνη

0

Ετοιμαστείτε να πάρετε το κόκκινο χάπι για άλλη μια φορά. 

Από την πληθώρα των reboots, sequels, prequels κλπ κλπ, που παράγει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς το Hollywood, λίγες ταινίες είχαν καταφέρει να ξεφύγουν. Μία απ’ αυτές ήταν και το Matrix. Εδώ και αρκετά χρόνια η φημολογία για μία νέα προσθήκη στο franchise δεν είχε σταματήσει, αλλά τίποτα επίσημο δεν είχε ανακοινωθεί, μέχρι χθες.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Variety, η Lana Wachowski έχει έτοιμο το σενάριο για ένα sequel του Matrix, με τους Keanu Reeves και Carrie-Ann Moss να επιστρέφουν στους ρόλους του Neo και της Trinity αντίστοιχα. Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης παραμένουν άγνωστες, όπως και ο ρόλος του Μορφέα, τον οποίο φημολογείται ότι θα τον αναλάβει νεαρότερος ηθόποιος.

Η Warner προσπαθούσε πολλά χρόνια να βρει τρόπο να επαναφέρει το franchise αλλά έπεφτε πάνω σε δυσκολίες που είχαν να κάνουν με τα πνευματικά δικαιώματα της παραγωγής. Τους τελευταίους μήνες η εταιρεία βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία για να προχωρήσει το project, εκμεταλλευόμενη την πρόσφατη επιτυχία των ταινιών John Wick δηλαδή την δημοφιλία του Keanu Reeves και ένα σενάριο της Lana Wachowski που εντυπωσίασε.

Το franchise του Matrix είχε τις καλές και τις κακές στιγμές της αλλά συγκαταλέγεται άνετα στις καλύτερες τριλογίες που έχουν κυκλοφορήσει. Και όσο και αν κρατάμε μία επιφύλαξη για το τελικό αποτέλεσμα, άλλο τόσο μας ενθουσιάζει η προοπτική να δούμε ξανά τον πράσινο κώδικα να πλημμυρίζει την μεγάλη οθόνη.