Είναι επίσημο: Ο Μπάτμαν και ο Σούπερμαν «προσγειώνονται» στο HBO

0

Το νταραβέρι του HBO με την DC όχι απλά αναμένεται να έχει συνέχεια -μετά τη φιλοξενία του «Snydercut» στην εν λόγω πλατφόρμα- αλλά ήδη ορισμένα πολύ καλά νέα προέκυψαν από αυτό. Ο λόγος για τις δυο animation σειρές που ανακοινώθηκε πως σύντομα θα ντεμπουτάρουν στο HBO Max, η μια εκ των οποίων θα είναι αφιερωμένη στον Batman και η άλλη στον Superman.

Για να τα πάρουμε με τη σειρά, το animated series του Batman, το οποίο θα είναι ξεκάθαρα και απροκάλυπτα εμπνευσμένο από την αντίστοιχη τηλεοπτική σειρά των 90s, θα λέγεται «Batman: Caped Crusader», ο θρυλικός Bruce Timm θα είναι ο επικεφαλής της όλης προσπάθειας και θα τον συνεπικουρούν στο σενάριο και την σκηνοθεσία ο J.J. Abrams και ο (σκηνοθέτης του επερχόμενου «The Batman») Matt Reeves.

Οι δυο τελευταίοι έχουν ξανασυνεργαστεί στο «Cloverfield» και περιέγραψαν αυτή τη νέα συνεργασία τους ως μια προσπάθεια «επανεφεύρεσης του μύθου του Μπάτμαν». Επίσης, στην κοινή δήλωση που έκανε το ντουέτο, τονίστηκε: «Η σειρά θα έχει κινηματογραφικά στοιχεία, θα μοιάζει με θρίλερ πολλές φορές και θα εξερευνά τόσο τις νουάρ ρίζες του Μπάτμαν όσο και την ψυχολογία τη δική του και των αντιπάλων του. Δεν κρατιόμαστε να μοιραστούμε αυτόν τον κόσμο».

Όσον αφορά την animation σειρά του έτερου μεγάλου ήρωα της DC που θα προβληθεί στο HBO Max, θα έχει τίτλο «My Adventures With Superman» και όπως όλα δείχνουν θα είναι πολύ πιο ανάλαφρη σε σχέση με εκείνη για τον Μπάτμαν. Η σειρά θα επικεντρώνεται στους νεαρούς Κλαρκ Κεντ και Λόις Λέιν, οι οποίοι κάνουν τα πρώτα βήματά τους στη δημοσιογραφία και τις περιπέτειες που βιώνουν μαζί με τον επίσης νεαρό συνάδελφό τους και φίλο τους, Τζίμι Όλσεν. Η τριάδα αυτή φυσικά, ως ερευνητική δημοσιογραφική ομάδα, έχει ανάμεσά της και έναν κρυφό υπερήρωα (τον Σούπερμαν ντε) ο οποίος κάνει τα πρώτα βήματά του ως τέτοιος.

Θα ήταν ψέματα αν ισχυριζόμασταν πως δεν ανυπομονούμε να δούμε αυτές τις δυο σειρές να ντεμπουτάρουν στον streaming αέρα του ίντερνετ. Με δεδομένο πως μετά το καλοκαίρι το κόβουμε να γίνεται, θα είναι σίγουρα ένα υπέροχο φθινόπωρο…