Διπλό τηλεοπτικό χτύπημα από τον Stephen King

0

Ευχάριστα νέα για τους φανς του ”Βασιλιά” καθώς ανακοινώθηκαν οι πρωταγωνιστές της τηλεοπτικής μεταφοράς του Μαύρου Πύργου, αλλά και της δεύτερης σεζόν του Castle Rock. 

Λίγο καιρό πριν την πρεμιέρα του Pet Sematary το όνομα του Stephen King έχει και πάλι την τιμητική του, καθώς έγιναν επίσημα τα ονόματα που θα πρωταγωνιστούν στις δύο τηλεοπτικές σειρές, εμπνευσμένες από τα έργα του. Το ένα μέτωπο αφορά την δεύτερη σεζόν του Castle Rock, που άφησε θετικές εντυπώσεις την προηγούμενη χρονιά, και το άλλο την δεύτερη μεταφορά της επικής σειράς βιβλιών του King, ”Ο Μαύρος Πύργος”.

Συγκεκριμένα οι επίσημες πληροφορίες για την δεύτερη σεζόν του Castle Rock κάνουν λόγο για μία ιστορία βασισμένη στο Misery, με την Lizzy Caplan (Cloverfield) να αναλαμβάνει τον ρόλο της Annie Wilkes, τον ρόλο που είχε αποφέρει το Όσκαρ στην Cathy Bates για την ανατριχιαστική ερμηνεία της στην ταινία του 1990. Μαζί της θα είναι οι Tim Robins – επιστρέφοντας σε μεταφορά του King μετά το Shawsank Redemption -, Garrett Hedlund (Tron: Legacy), Elsie Fischer (Despicable Me), Yursa Warsama (Last Days on Mars), Barkhad Abdi (Captain Phillips) και Matthew Alan (13 Reasons Why). Να υπενθυμίσουμε ό,τι η πρώτη σεζόν του Castle Rock αφορούσε μία πρωτότυπη ιστορία, βγαλμένη από το σύμπαν των βιβλίων του συγγραφέα, γεμάτη με αναφορές σε πολλά έργα του. Με ανανεωμένο καστ και επικεντρωμένη σε μία από τις καλύτερες ιστορίες του King, η δεύτερη σεζόν αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Lizzy Caplan as Virginia Johnson in Masters of Sex (season 3, episode 2) – Photo: Michael Desmond/SHOWTIME – Photo ID: MastersofSex_302_0258

Περισσότερο ενδιαφέρον όμως έχουν τα νέα που αφορούν την σειρά του Μαύρου Πύργου από την Amazon. Έπειτα από την αποτυχημένη κινηματογραφική μεταφορά του 2017 που κανείς δεν θέλει να θυμάται, το έπος του King θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία με τον Glen Mazarra (The Walking Dead) στην θέση του παραγωγού. Ο Sam Strike θα αναλάβει τον ρόλο του πιστολέρο Roland Deschain και ο Jasper Pääkkönen (Vikings, The Black Kkklansman) θα ενσαρκώσει τον Randal Flagg ή αλλιώς τον Άνδρα με τα Μαύρα. Η ιστορία θα διαδραματίζεται στα πρώτα χρόνια του Roland, ακολουθώντας την πλοκή του τέταρτου βιβλίου της σειράς και εμείς ελπίζουμε αυτή την φορά να πετύχει.

Με το επερχόμενο Pet Sematary, το οποίο μέχρι στιγμής απολαμβάνει διθυραμβικές κριτικές, το δεύτερο μέρος του It και το Doctor Sleep (το sequel της Λάμψης) να βρίσκονται καθ’οδόν, οι οπαδοί του ”Βασιλιά” θα έχουν μπόλικο υλικό τα επόμενα χρόνια από τον αγαπημένο συγγραφέα.