Διπλό στοίχημα για τον Leigh Whannell.

0

Με μόλις δυο σκηνοθετικές απόπειρες στο ενεργητικό του και μάλιστα με τη δεύτερη να είναι άκρως ενδιαφέρουσα, βλ. Upgrade, o Leigh Whannell επιστρέφει αυτή τη φορά με δυο remake.

Με το dark universe της Universal ουσιαστικά νεκρό, αφού το The Mummy (2017) δε κατάφερε να σταθεί αντάξιο των προσδοκιών, η εταιρία για ακόμα μια φορά επιχειρεί μέσω του Universal Classic Monsters Catalog να επαναφέρει έναν ακόμα κλασσικό τίτλο με την ελπίδα να αλλάξει η τύχη της.

Έτσι λοιπόν ανέθεσε στον Leigh Whannell την σκηνοθεσία και εν μέρη την συγγραφή του The Invisible Man (1933) με την ελπίδα να δημιουργήσει ένα καλύτερο universe και να κοιτάξει κατάματα τα αντίπαλα στρατόπεδα(;)

Δεν έφτανε λοιπόν ένα remake για τον Leigh Whannell καθώς λίγες μέρες αργότερα ανακοινώθηκε ότι αναλαμβάνει χρέη σκηνοθέτη για έναν ακόμα κλασσικό τίτλο. Αυτή τη φορά σειρά είχε το εξαιρετικό Escape from New York (1981) του John Carpenter.

Απαιτητικό remake θα έλεγε κάνεις, ειδικά αν λάβουμε υπόψιν ότι τα remake και τα sequels σε ταινίες του Carpenter δεν στάθηκαν αντάξια των πρωτοτύπων. Ελάχιστες εξαιρέσεις ή μάλλον πιο σωστά, μοναδική εξαίρεση, το Halloween (2018).

Όπως και να ‘χει, ο Leigh Whannell έχει δείξει στις (μόλις) δυο ταινίες που έχει σκηνοθετήσει, ότι έχει αυτό που χρειάζεται και για τα δυο remake. Έχοντας ήδη μια horror “Insidious: Chapter 3” και μια Action Sci-fi “Upgrade” φαίνεται να καλύπτει τις απαιτήσεις των remake, τουλάχιστον από άποψη είδους.

Δε μένει πάρα να δούμε το αποτέλεσμα.