Αυτοί είναι οι πιθανοί villains που θα εμφανιστούν στο «The Batman»

0

Η επερχόμενη ταινία Batman του Matt Reeves θα περιλαμβάνει αρκετούς κακούς και το Nerd Things παρουσιάζει την λίστα με τους πιο πιθανούς για να εμφανιστούν.

Όπως είχαμε γράψει πρόσφατα η επόμενη κινηματογραφική εξόρμηση του Σκοτεινού Ιππότη δεν θα έχει έναν, ούτε δύο, αλλά μισή ντουζίνα villains. Με τον Πιγκουίνο και την Catwoman να είναι οι επικρατέστεροι μέχρι στιγμής, η φημολογία για τους υπόλοιπους αντίπαλους του Batman έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από έγκυρα sites του εξωτερικού, αυτοί οι κακοί έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να πάρουν μέρος στην ταινία, με κάποιους απ’ αυτούς να επανεμφανίζονται στην μεγάλη οθόνη μετά από πολλά χρόνια και άλλους να πραγματοποιούν την παρθενική τους εμφάνιση.

1. Πιγκουίνος

Η πρώτη και τελευταία φορά που είδαμε τον Πιγκουίνο στον κινηματογράφο ήταν 27 χρόνια πριν, στο θρυλικό «Batman Returns» του Tim Burton. Ο Danny DeVito είχε δώσει μία καταπληκτική ερμηνεία, σε μία διαφορετική εκδοχή, όχι τόσο πιστή στα κόμιξ, αλλά πιο κοντά στα πρότυπα του Burton. Επίσης τα τελευταία χρόνια, ο παραμορφωμένος μαφιόζος είχε σταθερό ρόλο στο τηλεοπτικό Gotham, με τον Robin Lord Taylor να είναι ίσως ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η σειρά σε όλη την διάρκειά της.

Στην ταινία ο Πιγκουίνος αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, αποτελώντας το κύριο αντίπαλο δέος στον Batman του Robert Pattinson. Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί οι υποψήφιοι για τον ρόλο, αλλά αρκετοί έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους, όπως ο Josh Gad (Beaty and the Beast), κάνοντας γνωστές τις προθέσεις του στο twitter.

2. Catwoman

H Catwoman είχε την τίμη να εμφανιστεί και στα δύο franchises του Batman, με την Anne Hathaway να έχει αναλάβει την τελευταία ενσάρκωση της στο «The Dark Knight Rises» του Christopher Nolan. Η πιο διάσημη όμως εκδοχή της εξακολουθεί να είναι αυτή της Michelle Pfeifer, η οποία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες ερμηνείες που έχουμε δει σε υπερηρωικες ταινίες.

Η θέση της στα κόμιξ ως εχθρός αλλά και σύντροφος του Batman έχει απεικονιστεί και στις δύο κινηματογραφικές της εμφανίσεις και λογικά κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και εδώ, εκτός αν ο Matt Reeves μας ετοιμάζει κάποια αναπάντεχη έκπληξη. Είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο πολυεπίπεδους χαρακτήρες στο υπερηρωικό lore και η επερχόμενη εμφάνισή της αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

3. Riddler

Ο Riddler ή ο Γρίφος ελληνιστί, ανήκει σίγουρα στους πιο διάσημους εχθρούς του Batman αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει μία ικανοποιητική ενσάρκωσή του στην μεγάλη οθόνη. Ο Jim Carrey δεν ήταν καθόλου κακή επιλογή για τον ρόλο αλλά η ταινία που συμμετείχε δεν βοήθησε στο να αναδειχθεί στους μεγάλους κινηματογραφικούς κακούς. Αναφερόμαστε φυσικά στο Batman Forever του Joel Schumacher, το οποίο δεν έχει μείνει στην ιστορία για την ποιότητά του.

Ο Edward Nigma αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς πρωτοκλασάτους ηθοποιούς, έχοντας συνδεθεί με μεγάλα ονόματα σύμφωνα με τις φήμες που διαδίδονται κατά καιρούς στο ίντερνετ. Οι πιο πρόσφατοι που δήλωσαν ενδιαφέρον είναι οι Sebastian Stan (Captain America: The Winter Soldier) και James McAvoy (Split, X-men: First Class) και αν τεθεί όντως το δίλημμα αυτό, ψηφίζουμε McAvoy δαγκωτό.

4. Two-Face

Ο Διπρόσωπος ήταν από τα καλύτερα στοιχεία του «The Dark Knight». Ο Aaron Eckhart κέρδισε τους πάντες με την ερμηνεία του ως Harvey Dent και σίγουρα θα είχε μεγαλύτερο αντίκτυπο ο ρόλος του, αν δεν είχε μπροστά του τον Joker του αείμνηστου Heath Ledger. Επίσης τον είχε ενσαρκώσει και ο Tommy Lee Jones αλλά αυτό καλύτερα να μην το θυμόμαστε.

Το παρελθόν του Διπρόσωπου με τον Batman έχει αρκετό ζουμί και αν αναδειχθεί σωστά η μεταξύ τους σχέση, θα αποτελέσει γερό χαρτί για το ποιοτικό αποτέλεσμα της ταινίας.

5. Mad Hatter

Σ’ αυτή την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με έναν κακό, ο οποίος θα συμμετέχει για πρώτη φορά σε ταινία του Σκοτεινού Ιππότη. Πρόκειται για τον ιδιοφυή και ταυτόχρονα παλαβό επιστήμονα, Jervis Tetch, ο οποίος χρησιμοποιεί την τεχνολογία του για να ελέγξει τα μυαλά των ανθρώπων, ικανοποιώντας τις αρρωστημένες του επιθυμίες. Και όπως κάθε κακός του Batman έχει ένα φετίχ που τον διακρίνει, το δικό του είναι η εμμονή του με την «Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων», μπαίνοντας κυριολεκτικά στον ρόλο του Τρελού Καπελά από το μυθιστόρημα.

Πρόκειται για έναν χαρακτήρα που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς είναι ένας κακός που βάζει ισχυρά εμπόδια στον Σκοτεινό Ιππότη στις χάρτινες ιστορίες του και αν μεταφερθεί σωστά, θα υπάρχει μπόλικο υλικό για στήσιμο παρανοϊκών καταστάσεων.

6. Firefly

Σίγουρα ο πιο άσημος στην λίστα αλλά και στα κόμιξ του Batman. Στην αρχική εκδοχή του, ο Firefly χρησιμοποιούσε εφέ φωτισμού κατά την διάρκεια των εγκλημάτων του. Έπειτα από το reboot που πραγματοποιήθηκε στο υπερηρωικό σύμπαν της DC με το Crisis on Infinite Earths, παρουσιάζεται ως ένας επαγγελματίας εμπρηστής που πέρα από την χρήση της φωτιάς στα εγκλήματά του, είναι ένας εμμονικός πυρομανής.

Παρ’ ότι εντυπωσιακός εμφανισιακά, δεν αποτελεί κάποιον ισχυρό αντίπαλο για τον Batman και λογικά η συμμετοχή του στην ταινία αναμένεται δευτερεύουσα, πιθανότατα δουλεύοντας για λογαριασμό κάποιου μεγαλύτερου κακού.