Αποκαλύφθηκε ο τίτλος της νέας ταινίας του Christopher Nolan

0

Μέσα στον σωρό από sequels, prequels, remakes, reboots, ενωμένα σύμπαντα που διέπουν τις νέες ταινίες του Hollywood, υπάρχουν ακόμα δημιουργοί, οι οποίοι δεν ακολουθούν τον εύκολο δρόμο και ποντάρουν σε πρωτότυπες ιδέες. Η 9η ταινία του Quentin Tarantino έκανε πρόσφατα πρεμιέρα στις Κάννες, εισπράττωντας μέχρι στιγμής διθυραμβικές κριτικές και αναμένει να κάνει την διαφορά στο box office, μέσα στον κακό χαμό των εντυπωσιακών αλλά και ανέμπνευστων σύγχρονων μπλοκμπάστερς. Ο έτερος σκηνοθέτης που έχει αυτή την ικανότητα είναι αναμφισβήτητα ο Christopher Nolan. Πέρα από την επική τριλογία του Σκοτεινού Ιππότη που άλλαξε το σινεμά, η υπόλοιπη καριέρα του αποτελείται από πρωτότυπες ιδέες που ισορροπούν ανάμεσα στον σκεπτόμενο κινηματογράφο και το αγνό μπλοκμπάστερ. Το γεγονός αυτό ανεβάζει στα ύψη την αναμονή για οποιοδήποτε μελλοντικό του πρότζεκτ.

Πριν δύο μήνες είχε γίνει γνωστή η βασική τριάδα των πρωταγωνιστών της φιλόδοξης ταινίας δράσης, χωρίς όμως περαιτέρω λεπτομέρειες και περιμέναμε ότι θα πέρναγε αρκετός καιρός μέχρι να μαθαίναμε περισσότερα. Τελικά διαψευστήκαμε ευχάριστα, καθώς δημοσιοποιήθηκε ο τίτλος της ταινίας, το υπόλοιπο καστ και μερικές πληροφορίες για την υπόθεση.

Ο επίσημος τίτλος είναι ”Tenet” και θα πρόκειται για μία επική ταινία δράσης από τον κόσμο της διεθνούς κατασκοπίας. Στο καστ προστέθηκαν οι Aaron Taylor – Johnson (Avengers: Age of Ultron), Kenneth Branagh (Dunkirk) και προς μεγάλη έκπληξη όλων ο Michael Caine, οι οποίοι θα πλαισιώσουν τους Robert Pattinson, John David Washington και Elizabeth Debicki. Η ταινία γυρίζεται σε 7 χώρες και επειδή μιλάμε φυσικά για έργο του Nolan, θα είναι σε IMAX μορφή.

Χωρίς να μας αποκαλύπτονται πολλά, η σύντομη περιγραφή της σύνοψης μας ξυπνάει μνήμες από την εισαγωγή α λα ”Heat” του Dark Knight και την κατασκοπική αισθητική του Inception. Το είδος αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Nolan και είναι δύσκολο να περιμένουμε κάτι λιγότερο από μία επική ταινία.

Το ”Tenet” θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Ιουλίου 2020.