Αποκαλύφθηκε η υπόθεση του «The Batman»!

Μπορεί να απέχουμε δυο χρόνια από την κινηματογραφική κυκλοφορία του «The Batman» με τον Ρόμπερτ Πάτινσον αλλά τα δημοσιεύματα που αφορούν την εν λόγω ταινία έρχονται το ένα μετά το άλλο. Και αυτό είναι μάλλον λογικό: Μπάτμαν είναι αυτός. Οι τελευταίες πληροφορίες μάλιστα είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικές.

Σύμφωνα με το site «We Got This Covered», που ασχολείται με παρασκήνια του Hollywood, ο Ματ Ριβς έχει «πατήσει» πάνω στο «The Long Halloween» για το σενάριο της ταινίας, πληροφορία που συνδέεται απόλυτα με την νουάρ αισθητική που θα έχει η ταινία.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι εστί «The Long Halloween», πρόκειται για μια από τις καλύτερες κομικ ιστορίες του «Σκοτεινού Ιππότη» και σίγουρα, από τις πιο αγαπημένες των οπαδών του. Για πολλούς μάλιστα είναι με διαφορά η καλύτερη περιπέτειά του – όσον αφορά τα κόμιξ- και ένα υποδειγματικό whodunit νουάρ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται το «We Got This Covered», η ιστορία του Ριβς θα βρίσκει τον νεαρό Μπάτμαν/Μπρους Γουέιν να εξερευνά μια υπόθεση δολοφονιών που γίνεται στην Γκόθαμ και στην αναζήτησή του αυτή προκειμένου να βρει τον serial killer που δρα στην πόλη, έρχεται σε επαφή με μια σειρά από παραδοσιακούς αντιπάλους του. Με άλλα λόγια, όντως πρόκειται για μια υπόθεση που αντλεί την έμπνευσή της από το «The Long Halloween» αλλά φυσικά μάλλον θα είναι εμπλουτισμένη και με άλλα στοιχεία.

Όσες πληροφορίες φυσικά και να δουν το φως της δημοσιότητας, ένα είναι το δεδομένο: μέχρι να πάμε στο σινεμά και να δούμε την ταινία καμία πληροφορία για τον βασικό villain της ταινίας δεν πρόκειται να διαρρεύσει. Μπορεί να γνωρίζουμε εκ των προτέρων πως στον δρόμο του Μπάτμαν θα βρεθούν ορισμένοι αλλά ο βασικός ανταγωνιστής του θα αποκαλυφθεί κατά τη θέαση της ταινίας. Έτσι δηλαδή όπως συμβαίνει στις ιστορίες με ντετέκτιβ.

Οι ψίθυροι πάντως που κάνουν λόγο για ένα «πάντρεμα» του «The Long Halloween» με το «Batman:Hush» μοιάζουν αρκετά λογικοί…

Πληροφορίες και για τις δυο αυτές ιστορίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.