Ένας αντίπαλος από τα παλιά επιστρέφει για τον Batman του Ματ Ριβς

Για το επερχόμενο «The Batman» (που είναι μάλλον η άτυπη και όχι η επίσημη ονομασία της ταινίας) γνωρίζαμε ήδη πως θα είναι ένα φιλμ που θα επικεντρώνεται στα πρώτα χρόνια δράσης του Μπρους Γουέιν σαν Σκοτεινός Ιππότης. Μια νέα πληροφορία που μόλις μάθαμε είναι ότι η υπόθεση της ταινίας θα διαδραματίζεται αρκετά χρόνια πριν.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το «Discussing Film», ο Μπάτμαν θα κληθεί να λύσει ένα μεγάλο μυστήριο τοποθετημένο στα 90s ενώ μέσα στο εν λόγω κείμενο επαναλαμβάνεται η -ήδη γνωστή- πληροφορία πως στην ταινία θα εμφανίζονται ορισμένοι κλασικοί αντίπαλοι του Μπάτμαν. Αποκαλύπτεται ωστόσο πως ένας εξ’ αυτών θα είναι ο Πιγκουίνος, ένας villain δηλαδή που επιστρέφει σε live action ταινία για πρώτη φορά μετά το μακρινό 1992 όταν και ο Ντάνι Ντε Βίτο είχε γράψει ιστορία στον ρόλο στο ιστορικό «Batman Returns» του Τιμ Μπάρτον.

Κατά τα άλλα, τα γυρίσματα της ταινίας όχι απλά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα αλλά ο Ματ Ριβς βρίσκεται σε μια διαδικασία τελευταίου «χτενίσματος» του σεναρίου αφού σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Warner Bros ζήτησε από τον σκηνοθέτη να προσθέσει ορισμένα στοιχεία δράσης παραπάνω καθώς η αρχική εκδοχή του σεναρίου είχε μπόλικο νουάρ στοιχείο αλλά λίγη δράση.

Αξίζει, τέλος, να επισημανθεί πως πρόκειται για την τρίτη επερχόμενη ταινία της DC που ανακοινώνεται πως η πλοκή της θα διεξάγεται σε περασμένες δεκαετίες καθώς τόσο το «Joker» όσο και το «Wonder Woman 2» θα λαμβάνουν χώρα στα 80s.

Το «The Batman» έχει ως επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του την 25η Ιουνίου του 2021.